Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Prezentare generală

Comuna Izvoare, este o comuna în județul Dolj, Oltenia, România, formată din satul de reședință cu același nume și două sate suburbane, Domnul Tudor și Corlate

Satul se află pe ruta Craiova – Calafat, la 6 km de Galicea Mare și 15 km de Băilești, cel mai apropriat oraș. În prezent sporul natural este negativ, în scădere sporul migrator de asemenea, majoritatea tinerilor se află la munca în țările europene mult dezvoltate, iar populația este predominant alcătuită din oameni vârstnici.

În ciuda scăderii numărului de locuitori, satul Izvoare se dezvoltă, prin asfaltarea drumului dinspre Galicea Mare către Izvoare. Acest lucru este un punct pozitiv, deschizând o cale spre posibile și viitoare investiții în agricultură, localitatea deținând importante suprafețe de teren agricol care în prezent este valorificat.

Există o mulțime de proprietăți și reședințe abandonate care pot fi transformate în pensiuni agroturistice și case de locuit moderne, în cazul în care în această locație s-ar putea valorifica fonduri europene.

Ultima actualizare: 17:30 | 9.02.2024

Sari la conținut